Seglora ligger naturskönt mellan Borås och Kinna och är mest känt för den gamla kyrkan, som låg här innan den 1916 flyttades till Skansen i Stockholm. Men det finns mycket annat också.

Vackra stenvalvsbroar korsar Viskan som omges av vackert beteslandskap med betande djur, småkullar och strandavsnitt. Seglora har tre stenvalvsbroar varav den 60 meter långa stenvalvsbron vid Segloraberg är kulturhistoriskt mycket värdefull och räknas bland landets vackraste.

Seglorabergsbron

Mellan Svaneholm och Seglora pressar sig Viskan fram mellan klippor och branter och längs med ån ligger Tranhults naturreservat. På vägen mot Rydal flyter ån betydligt lugnare genom Seglora Träsk. En fågellokal på Södra Älvsborgs Ornitologiska förenings topplista.

Upptröst är en av kommunens allra vackraste odlingslandskap med sina vällagda stenmurar som följer den kuperade terrängen på ett nästan magiskt vis. I Bua strand kan Seglora bjuda på fina stränder och bad i Stora Holsjön, som är en oregelbunden stor sjö med ett rikt fiskliv.

I Seglora finns också natursköna vägar t.ex mot Viared och mot Hyssna där utsikten vid Liagärdesberget måste omnämnas.

I Seglora har vi ett vackert äldreboende, Björkhaga, som ligger mitt emot kyrkan utefter länsväg 1610 mellan Borås och Kinna.

Björkhaga