• Turistmål och Aktiviteter som vara intressant för dig som vill vara
    aktiv eller se dig omkring i bygden.

Seglora har många ”smultronställen” som inbjuder till ett besök. Upptröst är en av kommunens allra vackraste odlingslandskap med sina vällagda stenmurar som följer den kuperade terrängen på ett nästan magiskt vis. I Seglora finns också natursköna vägar t.ex. mot Viared och mot Hyssna där utsikten vid Liagärdesberget måste omnämnas.

Turistbroschyr Seglora (öppnas i nytt fönster)

Paddla kanot
Viskans slingrande vandring genom Seglora inbjuder till en kanotfärd. Genom Äventyr i Rydal kan du hyra och paddla kanot. Ring och boka på telefon 0730-61 70 90 eller Seglora camping, 0705-89 10 59. 

Fiske
Seglora har flera fina sjöar varav Stora Hålsjön är den största. Där kan fångsten bli t.ex gädda, gös, id och abborre. Det finns även fiskemöjligheter i Viskan.
Fiskekort säljs hos Lennart Svensson, Bua 0320-931 16.
Seglora camping 0705-89 10 59 säljer fiskekort för Viskan.

Bosjöns fiskevårdsområde ligger väster om Viared och Funningen. Det består av 17 sjöar som börjar i Näs och slutar vid Funningen/Bosnäs.

Bad
Vid Bua strand finns en härlig badstrand med kommunal badbrygga och enkel toalett. Mycket barnvänligt. Från Seglora camping går det att hyra kanoter och paddla till Bua strand.

Klättring
I Seglora finns två klippor med bra klättring. Ett av Sveriges bästa klätterområde enligt vissa entusiaster.
Läs mer om klättring i Seglora

Cyckla/Vandra

Ekleden

Kulturleden
En vandring på vägen runt kyrkbyn i Seglora. Den är uppdelad i två slingor. Den ena slingan går runt kyrkbyn över två stenvalvsbroar och förbi kyrka och kyrkogård. Den andra slingan gör längs Borås/Kinnavägen mot Viskadalens folkhögskola, över en stenvalvsbro över Viskan, ut på grusvägen mot Seglora kyrkby igen.  Båda slingorna är promenadvänliga för barnvagn och rullstol. Broschyr över Kulturleden (öppnas i nytt fönster) visar mer exakt hur slingorna ser ut.

Seglora gamla kyrka på Skansen
Många förknippar Seglora kyrka med Skansen då det är där ”vår” gamla Seglora kyrka står i dag. Den flyttades till Skansen 1916 och återinvigdes 1918. Det är en populär bröllopskyrka på Skansen idag. Läs mer om den på sidan om
Seglora kyrka på Skansen.

Hembygdsgården
Strax bredvid kyrkogården ligger hembygdsgården som är den gamla prästgården.
Läs mer om den på sidan om hembygdsföreningen.

Seglora familjecamping
Campingplatser med el. dusch och servicebyggnad. Övernattningsstugor med kylskåp, kokplatta, microugn mm. Mer information finns på sidan
Seglora camping.